RVV dames wonnen vastberaden van DVC

Geplaatst op: 17-02-2024

Vorige week zaterdag (10 februari) kwamen de volleybaldames uit Driebruggen op visite. De wedstrijd begon met een sterke start voor DVC volleybal. De eerste set speelden ze met vastberadenheid en overtuiging. Habithuis RVV leek aanvankelijk een beetje overrompeld, misschien stond de uitwedstrijd met veel herrie rondom het veld nog te veel op het netvlies. Met moeite kwam RVV in de wedstrijd maar het was helaas te laat om de eerste set te kunnen winnen. De set ging nmet overtuiging aar DVC (19-25).


De dames van RVV toonden gelukkig in de tweede set de veerkracht die ze dit seizoen al vaker lieten zien. Ze trokken het initiatief meer en meer naar zich toe en wisten in de tweede het tij te keren. Met een stevige servicedruk werd de pass van DVC ontregelt. De rally’s werden vaker gewonnen door de Katwijkse dames. Intussen werd het ook langzamer drukker in de zaal waardoor RVV ook de steun van het publiek voelde, dat hielp want deze set werd uiteindelijk gewonnen met 25-22.

Een belangrijke derde set volgde en het leek even of DVC het opgegeven had. Vastberaden begonnen de dames van RVV aan deze set. Je zag het vertrouwen toenemen, mede door krachtige serviceseries. DVC probeerde nog terug te komen en zelfs met een late time-out aan hun zijde lukte het ze niet om het tij te keren, 25-15.

In de vierde set bleek DVC het toch niet opgegeven te hebben, zij bleven fel strijden voor de punten. Toch hield RVV de controle over de wedstrijd.  Met vastberadenheid wisten zijn de vierde set te winnen met een setstand van 25-21.

Na het verlies van de eerste set hebben de dames van RVV zich goed hersteld en een mooie 3-1 overwinning binnengesleept. De komende twee weken speelt RVV D1 geen wedstrijd. De eerstvolgende wedstrijd is in de Boorsmazaal op zaterdag 2 maart tegen Leython DC D3.

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

Logo van Rijnwijker Volleybal Vereniging R.V.V.

11-04-2024

Speel mee met de clubloterij en steun onze club!

04-04-2024

Spanning stijgt tot ongekende hoogte bij Habithuis RVV

23-03-2024

Habithuis RVV N5-1 tevreden huiswaarts