Solide overwinning Habithuis RVV H1

Geplaatst op: 08-11-2021

Afgelopen zaterdag deed Habithuis RVV H1 goede zaken in de eerste divisie. Tegenstander Inter Rijswijk H2 werd vakkundig opzijgezet met een clean sheet.

Na afwezigheid van twee weken was de groep eindelijk weer compleet. Spelverdeler Ron de Mooij voegde zich weer bij de groep en kreeg direct een basisplek. Een goede keus daar hij de Katwijkers direct naar een 0-4 voorsprong serveerde. Gedurende de gehele set kon RVV voortborduren op deze voorsprong en trok de set naar zich toe (20-25).

Het begin van de tweede set verliep iets minder voortvarend. Tot 11-11 waren de krachtsverhoudingen in evenwicht. Coach Mark Schoonen plaatste op 11-12 een dubbele wissel om de blokkering en de aanval van een positieve impuls te voorzien. Invallers Jelle Noest en Ard de Mooij betaalden het vertrouwen uit en zorgden dat Habithuis RVV uitliep naar een 15-19 voorsprong. Op dat moment koos Schoonen wederom voor de dubbele wissel terug en gooide RVV de set op slot (18-25).

De derde set gaf een eenzijdig beeld. RVV domineerde en Inter Rijswijk kwam er niet aan te pas. Onder de druk van de stevige service (Rovers en Heemskerk) en sterke blokkering (Vivo, Rovers en Heemskerk & Heemskerk) snakten de Rijswijkers naar adem. En als Inter onder die druk uit kwam en de blokkering wist te passeren, dan was daar de weergaloos spelende Vito Meulenberg. Als een witte tornado bestreek hij het hele veld en behoedde hij RVV voor menig puntje tegen.En als achteraf dan ook nog een blijkt dat hij met de passing bijna alleen maar “plusjes” scoort, kan je hem met recht Man of the Match noemen. Net als in de vorige set plaatste Schoonen de eerdergenoemde dubbele wissel, nu op de stand 10-18, en wisselt niet meer terug. Met Noest en de Mooij weer in de ploeg speelt RVV de set gemakkelijk uit (19-25).

Met de vier punten reeds op zak begon de vierde set erg stroef. Op een 5-2 achterstand reageerde Ken Rovers geïrriteerd op een beslissing van de arbiter en ontving hiervoor een gele prent. Aangezien diagonaal Gilbert Vivo al een gele kaart op zak had, leidt deze waarschuwing direct tot een rode kaart met een direct punt voor de Rijswijkers als gevolg. Iedereen aan RVV-zijde was nu echt wakker geschud. Robert de Vries was er klaar mee en serveerde naar een 6-8 voorsprong. Vervolgens ging het tot 12-12 weer gelijk op en mocht Thijmen Heemskerk serveren. Met een heerlijke serie van zes punten (naar 12-19) bracht hij de Katwijkse formatie naar eenideale uitgangspositie voor de setwinst. Met wederom de dubbele wissel op 14-22 mochten de “closers” de wedstrijd afsluiten (15-25).

Een mooie overwinning op een tegenstander waar in de voorbereiding nog van verloren werd. Nog steeds ongeslagenblijft Habithuis RVV (27 uit 7) op de tweede plek op zes punten achterstand van de koploper Vives. Aangezien Vives (33 uit 7) blijft grossieren in 4-0 overwinningen komen de Katwijkers niet dichterbij. Komende zaterdag om 18:00 uur in de Boorsmazaal kruist RVV de degens met de heren van Servia uit Vianen.