Verlies voor Habithuis RVV heren 1

Geplaatst op: 13-10-2024

Het was 12 oktober 2024 en de tweede wedstrijd stond op het programma van de Topdivisie B bij de heren: Habithuis RVV tegen Next Volley Dordrecht heren 1.

In het vorige seizoen verloren de mannen uit Katwijk zowel de thuis als de uitwedstrijd van deze ploeg uit Dordrecht. Het was dus vooral de bedoeling te kijken of we dichterbij zijn gekomen of niet. 

Het team van Habithuis RVV heeft de nodige veranderingen ondergaan en zoekt nog naar de juiste vorm na het promoveren. Dat kost tijd en elke week wordt er weer geleerd en hard gewerkt. 

De mannen uit Dordrecht startten sterk en er werd direct een voorsprong genomen. Na zowel time outs als wissels konden de mannen niet onder de druk uit komen. Weliswaar was het verschil niet groot maar de eerste set werd gewonnen door Next Volley Dordrecht. 21 – 25. 

In de tweede set werd de druk door de mannen uit Dordrecht nog eens opgevoerd en liepen uit naar een comfortabele voorsprong die zij niet meer uit handen gaven. Ook set twee werd gewonnen door NVD met 17 – 25

Het roer werd omgegooid. Er werden posities gewisseld en andere spelers ingebracht. RVV H1 gingen voorspoedig van start en namen een voorsprong op de mannen uit Dordt. Heel lang kon de voorsprong niet worden vastgehouden en kwam NVD langszij en erover heen. Wissels  en time out en de aanmoedigingen van het publiek mochten niet baten en ook deze set en daarmee de wedstrijd werd gewonnen door NVD. 21 – 25. 

Het nadeel van de topdivisie is dat er bij 3 gewonnen of verloren sets de wedstrijd ook is afgelopen. Na 1 wedstrijd winst en één wedstrijd verlies maakt de ploeg zich op om volgende week de beoogde kampioen in deze topdivisie te kunnen ontvangen. 

De wedstrijd  is wederom een thuiswedstrijd en wordt om 1730 uur gespeeld in de Boorsmazaal. De tegenstander van Habithuis RVV H1 is dan het team van Inter-Rijswijk heren 1. Ook in de bekerwedstrijd een paar weken geleden kruisten deze ploegen al de degens met de winst voor Inter Rijswijk.  

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

13-10-2024

Verlies voor Habithuis RVV heren 1

13-10-2024

Jongens C1 laten hun beste spel tot nu toe zien in de Hoofdklasse

12-10-2024

RVV MC1 keert huiswaarts met vijf punten in de LVR Finance tas