Volle pond voor Habithuis RVV MC2

Geplaatst op: 12-11-2023

Afgelopen zaterdag speelden de meiden van Habithuis RVV MC2 een thuiswedstrijd tegen Aspasia MC1 uit Koudekerk a/d Rijn. Na de euforische overwinning tegen Kalinko MC3 vorige week konden de kleine dames niet wachten tot ze weer een wedstrijd mochten spelen. 

Helaas bespeurde de coach wel wat tekens van onderschatting. Opmerkingen als: ‘die gaan we wel even pakken’ hoorde hij voorbij komen. Begrijpelijk, want zo’n uitspraak was gebaseerd op de ranglijst en de uitslag van de uitwedstrijd (0-4 overwinning RVV).

De overwinning werd uiteindelijk inderdaad ‘gepakt’, waarbij we het woordje ‘even’ maar zullen weglaten, want het ging veel minder makkelijk dan verwacht. Zo leerden de meiden ook weer wat onderschatting met een team kan doen.

De eerste twee sets wonnen de meiden relatief makkelijk (25-13; 25-14). Stabiele service zorgde er iedere keer voor dat RVV een voorsprong pakte in de set. Toch was de coach niet helemaal tevreden over wat hij zag. Iedere set moesten de time outs gebruikt worden om bepaalde elementen uit het spel aan te stippen of iemand een beetje wakker te schudden. Het zal een onderbuikgevoel of de ervaring zijn geweest, want in slaap sukkelen, dat is precies wat vanaf de derde set af en toe gebeurde.

De overwinningen set 1 en set 2 werden te gemakkelijk behaald. De ogen van de speelsters dwaalden af naar het andere veld of naar het publiek. Op het moment dat Aspasia dan ook echt beter ging spelen en de ballen tussen de linies wist te plaatsen, was de voorsprong ineens weg. Met wat coaching van de kant wisten de speelsters gelukkig onderling de neuzen weer in de juiste richting te krijgen. Zo wist RVV de service tóch weer terug te pakken en serveerden ze vervolgens heel sterk naar de setwinst (25-20). De vierde set vertoonde zo ongeveer hetzelfde beeld en kende dezelfde uitslag.

Met deze 4-0 overwinning klimt RVV MC2 naar een geweldige tweede plaats. Met nog vier wedstrijden te gaan, komt de eindfase van de najaarscompetitie in zicht en gezien de ranglijst belooft dat heel spannend te worden. De plekken 1tot en met 5 behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Volevo MC3​​6 wedstrijden – 25 punten
Habithuis MC2​​6 wedstrijden – 21 punten
Zovoc MC2​​6 wedstrijden – 16 punten
Kalinko MC3​​6 wedstrijden – 15 punten
Castellum MC1​​6 wedstrijden – 13 punten
Aspasia MC1​​6 wedstrijden – 0 punten

Aanstaande vrijdag 17 november zal Castellum MC1 gemotiveerd zijn om revanche te nemen op RVV. Ben benieuwd hoe onze meiden hier mee om zullen gaan.

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

27-11-2023

Een sterk bakkie en toernooiwinst RVV N5-1

26-11-2023

Dames1 pakt voor het eerst 5 punten

Logo van Rijnwijker Volleybal Vereniging R.V.V.

22-11-2023

Vergeet de Sponsorkliks niet!