Volledig fit Habithuis RVV overklast De Burgst Breda

Geplaatst op: 21-01-2024

Na een zeer vermakelijke, maar verloren wedstrijd tegen koploper en titelfavoriet Compaen, kon Habithuis RVV zich opnieuw opmaken voor een sterkte tegenstander. Omdat de Katwijkers de thuiswedstrijd met 3-1 hadden gewonnen, was De Burgst in eigen huis erg gemotiveerd om ditmaal wel aan het langste eind te trekken. Helaas voor hen was RVV voor het eerst dit seizoen compleet en kon het dus op volle oorlogssterkte aantreden. Gevolg hiervan was een 4-0 overwinning voor de gasten.

Dat RVV de eerste set won, mag een klein wonder heten. De vele servicefouten en matige verdediging zorgde voor onzekerheid en angst bij de ploeg van coach Peter van den Berg. Door middel van een aantal wissels greep hij in, waardoor RVV langzaam uit zijn schulp kroop. Door middel van hard werken lukte het de Katwijkers op gelijke hoogte te komen. Even leek De Burgst toch met de set aan de haal te gaan, maar door middel van een zeer sterk en solide slot was de eerste set voor de bezoekers. (22-25)

Archief foto Habithuis RVV – Compaen d.d. 13-1-2024

In de tweede set was het lange tijd stuivertje wisselen tussen beide teams. RVV had de passing niet altijd op orde, waardoor de aanvalslinie niet en volle kon worden benut. Pas tegen het einde van de set lukte het RVV om een gat te slaan. Zodoende ging ook deze set naar de mannen uit het kustdorp. (19-25)

In set 3 en 4 leek het verzet van de gastheren gebroken. Al vroeg in beide sets ontstond er puntenverschil was De Burgstniet te boven kwam. Zeker in de laatste set was er geen hoop meer bij de mannen uit Breda op ook maar één schamel puntje. Allebei de sets werden overtuigend door RVV gewonnen. (15-25 en 12-25)

Door deze vijfpunter stijgt Habithuis RVV naar de zevende plaats en vindt het weer enigszins de aansluiting met de brede middenmoot. Volgende week komt laagvlieger US uit Amsterdam op bezoek, waar in de uitwedstrijd ook met 4-0 van werd gewonnen. Beide feiten geven echter geen enkele garantie op een goede afloop. De Katwijkers zullen ervoor moeten zorgen dat ze hetzelfde niveau leveren als de afgelopen twee wedstrijden. Pas dan is de kans op een nieuwe winstpartij het grootst.