Volleybaldames sturen Leython DC met lege handen naar huis

Geplaatst op: 25-03-2022

Hoewel de competitie normaal zijn ontknoping kent in deze periode, is Habithuis | RVV Dames 1 pas halverwege. Dat betekent behoorlijk wat wedstrijden doordeweeks inhalen. Afgelopen dinsdag was de beurt aan het tweede damesteam van Leython DC. Tegenover de smalle Katwijkse selectie wisten zij niet te overtuigen en verlieten puntloos de Boorsmazaal.

Met de afwezigheid van Anneleen van Dijk en Jitske Kromdijk miste RVV twee vaste waarden. Desondanks kenden de Katwijkers een sterke start. De eerste services van Kirsten Barnhoorn leidde tot ketsers aan Leython-zijde tot 4-1. Zakelijk werd Leython DC onder druk gehouden tot de slotfase, waarna Christine de Muinck de genadeklap uitdeelde. 25-18.

De rollen draaiden in het tweede bedrijf om. De bezoekers wisten met een snelle buitenaanval de blokkering uit elkaar te spelen en lieten de verdediging kansloos. Met een 8-13 voorsprong koerste Leython duidelijk af op setwinst.

Onder leiding van Nathalie van Duijvenboden werd met haar solide service en spelverdeling het gat geslecht, 13-13. Beide teams bleven aan elkaar gewaagd. Op 22-24 serveerde Elise Ravensbergen van Leython DC voor setwinst, maar wist deze niet te verzilveren. Kranig verdedigde RVV-libero Nynke Visser de overige aanvallen van Leython DC. Er werd over en weer flink gevochten. Op 25-25 bleek aanvoerder Barnhoorn er klaar mee. Zij serveerde de thuisploeg naar 2-0.

In de volgende sets werd niet meer het niveau gehaald van de voorgaande sets. De stand ging in de derde set lang gelijk op, maar met slimme keuzes in de eindfase kwam RVV tot 25-21. De bezoekers waren gebrand om een punt mee naar huis te nemen. Het Leiderdorpse collectief kwam overtuigend uit de startblokken en wist de voorsprong vast te houden. De thuisploeg hield het met de overwinning op zak voor gezien. Invaller Joël Veeke was het daar blijkbaar niet mee eens. Zij bracht het team weer op voorsprong en wist haar teamgenoten te inspireren tot de 4-0 overwinning (25-20).

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

01-06-2022

Fijne zomer allemaal!

04-05-2022

Spek onze clubkas met kaartverkoop FIVB WK Volleybal Vrouwen!

Logo van Rijnwijker Volleybal Vereniging R.V.V.

24-04-2022

Workshop ‘Volleybal arbitrage’