Volleybalvereniging RVV gaat het strand op!

Geplaatst op: 29-01-2021

Afbeelding

De leden van volleybalvereniging RVV moesten op donderdag 12 maart onverwacht de deuren van hun thuishaven sluiten. De Boorsmazaal is sinds de coronamaatregelen niet meer open geweest. Dit betekende een abrupt einde van het zaalseizoen voor de volleyballers in Katwijk. Een aantal leden bedacht om door te starten op het Katwijkse strand zodra de regels dat toe zouden staan. Met wat ‘tegenwind’ gaat het vanaf woensdag 20 mei dan toch echt eindelijk gebeuren.

Er worden beachvolleybaltrainingen aangeboden voor onze leden. Woensdagavond trappen de jongste jeugdleden van RVV af. “Het belooft een mooie avond te worden: de weersvoorspellingen zijn goed en iedereen staat te trappelen om te mogen beginnen.”, aldus de beachcommissie van de club. “Op basis van beschikbaarheid kijken we naar de mogelijkheden om ook niet-leden onze activiteiten aan te bieden.”

Behoorlijk wat maatregelen zijn getroffen om het sporten veilig te houden. Er zijn speciale protocollen voor het wegbrengen en ophalen van de jeugd, materialen worden tussen de trainingen gedesinfecteerd en er moet afstand gehouden worden tussen de sporters.

Alleen het zoeken naar een locatie bleek een pittige uitdaging. Waar de buitensportvereniging al eind april kon starten op zijn eigen locatie kon starten, moest RVV zelfstandig op zoek naar een geschikte locatie. In overleg met de gemeente Katwijk en strandexploitanten bleek er weinig ruimte op het strand. “De sportverenigingen zijn slachtoffer van het gemeentelijk strandbeleid. De hele kustlijn is volgebouwd. Het strand is vol.” Ook strandexploitanten zitten niet te wachten op het huisvesten van een sportvereniging: het verhuren van strandhuisjes is veel lucratiever.

RVV moet daardoor gebruikmaken van het zogenaamde ‘vrije strand’. Dit zijn stroken strand die niet verhuurd worden aan een exploitant. “Dat zal in de regel wel goed gaan, maar bij mooi strandweer zal het daar druk zijn met strandgasten. Die kunnen (en zullen) we natuurlijk niet wegsturen.”

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

21-09-2021

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering RVV

19-09-2021

Habithuis RVV D1 pakt slechts 1 punt

19-09-2021

Habithuis RVV MB1 niet uit het veld te slaan!