Winst voor Habithuis RVV dames tegen Leidse studenten

Geplaatst op: 29-01-2024

In een spannende wedstrijd tussen Habithuis RVV en SKC hebben de Katwijkers de overhand genomen met een indrukwekkende 3-1 overwinning. Door deze overtuigende overwinning werd de verloren uitwedstrijd in oktober weggepoetst en toonden de Katwijkse dames aan weer “back in business” te zijn!


RVV liet vanaf het begin zien dat ze vastberaden waren om niet nóg een keer te verliezen van de Leidse studenten. Het spel wat dames1 (net als in de afgelopen twee wedstrijden) liet zien was een overtuigende demonstratie van vechtlust en zelfvertrouwen, en weerspiegelde de kracht van dit team. SKC probeerde terug te vechten, maar RVV bleef dominant totdat de 3-0 op het scorebord stond

Misschien stond de 3-0 toch net even te mooi op dat fantastische LED scorebord wat we tegenwoordig hebben, want even leken de dames te denken dat de buit al helemaal binnen was en het een uitgemaakte zaak was dat ook de 4-0 zou verschijnen. Maar in de laatste set lieten de dames uit Leiden toch weer van zich horen. Met een laatste krachtsinspanning en gebrand om dat laatste punt uit Katwijk mee te nemen zette SKC de Katwijkse dames stevig onder druk. De Leidse studenten liepen ver uit.

Na enkele wisssels en time-outs van Peter van den Berg werd het tij gekeerd; de Katwijkse dames kwamen ster terug. Maar helaas bleek de inhaalrace toch nèt te laat ingezet te zijn, want de Leidse studenten wisten met de hakken over de sloot toch echt de 25-27 op het bord te krijgen. Zo ging de 4e set dan toch echt naar SKC.

Maar de 3-1 uitslag was dus op zijn minst een welverdiende overwinning voor de RVV’ers, en toont aan dat de Katwijkse dames als collectief heel wat sterker geworden zijn en nadrukkelijk weer naar boven mogen kijken! Op zaterdag 10 februari komen de dames van DVC op bezoek in de Boorsmazaal en zullen onze dames ook de dames uit Driebruggen willen laten zien dat ze weer helemaal “back in business” zijn. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om dit mooie team aan te moedigen!

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

18-02-2024

NOJK avontuur C meisjes Habithuis RVV voorbij

17-02-2024

RVV dames wonnen vastberaden van DVC

04-02-2024

Habithuis RVV MC1 verliest nipt van koploper VELO MC1