Flinke klappers en volop spektakel bij N6-1

Geplaatst op: 20-10-2024

Het sterrenensemble van RVV N6-1 reisde zaterdag 19 oktober af naar Lisse. In een prachtig sportcomplex was het de tweede speeldag van de mini competitie.

Na de goede prestaties van het eerste toernooi werd reikhalzend uitgekeken naar de wedstrijden. En natuurlijk wordt er dan een klein beetje naar de overall stand gekeken.

Het toernooi begon met een wedstrijd tegen In Up Go 3. En dat was een tegenstander waar nog een appeltje mee te schillen was. Immers tijdens het eerste toernooi in Oegstgeest was dat de enige verliespartij voor de dames.

Bij de tegenstander waren wat spelers (en coaches) uitgewisseld blijkbaar, maar desondanks was de eerste set wel gelijk een hele spannende. De wedstrijd ging volledig gelijk op. De laatste halve minuut gingen de dames van RVV in met een 11-12 achterstand. Er zou geknokt worden voor de gelijkmaker, maar wat bleek: er ontstond een spannende rally, met een geweldige reflex van Willemijn werd een moeilijke bal gered, een prima set-up en een heuse aanval zorgden voor een punt, maar nog belangrijker, ook een bonuspunt. In de zoomer die klonk voor het einde van de set werd de stand omgebogen naar 13-12 in het voordeel van de dames.

Het punt werd gevierd, maar coach Arjan nam de dames gelijk bij de hand voor de opstelling van de tweede set. De dames, nog blij van de eerste set, gingen er weer voor en wonnen de set met 15-9. Revanche voor het vorige toernooi, mooie winst en vooral heel goed gespeeld. Een prachtige start.

Op naar wedstrijd 2. Een nieuwe tegenstander dit seizoen. Dit was Liusna 2, van de organiserende vereniging, een team met vandaag dus het thuisvoordeel, en tevens een team wat tijdens het toernooi in Oegsteest, in de andere poule, naar huis ging met 10 punten.

Maar onze dames waren los en werkelijk niet te houden. Deze wedstrijd bracht volop gallery play naar boven bij de dames. Met knallende bovenhandse services van Kaat en Norah kreeg de tegenstander alle kanten van het veld te zien.

Winst met 18-9 en 14-9, de uitslag spreekt voor zich.

Wedstrijd 3: de eerste van 2 ontmoetingen met Leython vandaag. Deze wedstrijd was tegen Leython 1. Een team met speelsters, zo bleek, die ook reeds in de C-competitie meespelen maar vanwege hun leeftijd ook nog acte de présence geven op de toernooien van de mini’s.

De dames gooiden weer alles in de strijd. Met mooie rally’s was dit een wedstrijd die alles had. Maar voor dit verslag komt er een eervolle vermelding voor de ‘Sanne-rally’. Met Sanne aan het net kwam er een rally waarbij de Leythonners met geen mogelijkheid de bal op de grond kregen.

Tot 3 keer toe bracht Sanne met miraculeuze reddingen en uiterste inspanningen de bal terug over het net met uiteindelijk van haar kant ook het beslissende punt.

Geconcentreerd spel bracht de dames in de mooiste wedstrijd van de dag een mooie overwinning met 17-15 en 17-9.

Tot slot: een wedstrijd tegen Leython 2. Een ploeg die in het vorige toernooi met 14 punten geëindigd was in de andere poule kortom een serieuze tegenstander.

Dat de tegenstand goed was dat bleek wel. De dames van RVV konden niet alles meer belopen. Ook een actie van Marit, met gevaar voor eigen ledematen, om een bal te redden bij de muur mocht niet baten.

De tegenstander was een tandje te sterk, helaas eindigde het toernooi met een verlies.

Al met al wel 3 gewonnen wedstrijden en veel spelplezier bij de meiden tijdens dit toernooi.

Met een schuin oog kijkend naar de stand staat Leython 2 met 29 punten over de eerste 2 toernooien stevig aan kop. Maar de dames van RVV 1 staan keurig op een gedeeld tweede plek met 22 punten.

Wie weet wat het allemaal nog gaat brengen.

Het volgende toernooi is 9 november in Katwijk. Wilt u deze toppers in actie zien? Grijp uw kans!