Solide overwinning Habithuis RVV heren 1 op Volley Zuid

Geplaatst op: 06-11-2022

Ondanks de afwezigheid van diagonaal Gilbert Vivo en libero Samuel di Maggio maken de Katwijkers een goede indruk tegen de Rotterdamse formatie van Volley Zuid. Sterk spel van de Rotterdammers zorgt nog voor verlies in de tweede set, maar verder komt RVV niet in de problemen.

Gepuzzel dus voor coach van den Berg met de afwezigheid Vivo en di Maggio en daarbij ook nog de nodige pijntjes gedurende de trainingsweek. Als oplossing werd Thijmen Heemkerk bereid gevonden om zijn oud teamgenoten te helpen en dit biedt wisselmogelijkheden. Andere belangrijke wijziging is dat Jelle Noest is omgetoverd tot gelegenheidslibero.

De puzzel valt in de eerste set prima op zijn plek. Met een goed verzorgde passing is het een koud kunstje voor Ron de Mooij om de aanvallers in scoringspositie te brengen en met name Marijn Heemskerk timmert de kraters in de grond. Ondanks dat RVV prima spel liet zien, constateerde coach van den Berg dat de spelers vrij gemakkelijk de touwtjes laten vieren en Volley Zuid de mogelijkheid biedt om zich terug in de set te vechten. In de twee time outs benadrukt hij om door te drukken en de tegenstander kansloos te laten. Na de tweede time out op 16-14 neemt RVV het initiatief en slaat het definitieve gat naar de overwinning 25-18.

De tweede set begint stroever. Volley Zuid wijzigt zijn startopstelling met een nieuwe middenaanvaller en positioneert de drie sterkte blokkeerders aan het net. RVV komt er niet langs en forceert in de aanval, met teveel fouten als gevolg. Dit leidt tot een 4-1 achterstand, maar RVV dicht het gat snel. Een vervelende blessure aan de kant van de Rotterdammers zorgt ervoor dat zij moeten wisselen, maar dit zorgt er niet voor dat het team er in kwaliteit op achteruit gaat. RVV behoudt wel de leiding met een kleine voorsprong (18-17), maar overtuigt niet. Meer directe fouten in de passing en verslapping in de servicedruk geven de Rotterdammers vertrouwen in een goede afloop van de set. Volley Zuid zet RVV in de eindfase onder servicedruk en RVV bezwijkt (20-25).

Geschrokken van de uitkomst van de tweede set, staan de Katwijkers weer op scherp en schieten uit de startblokken naar een 5-1 voorsprong. Dat gat van 5 a 6 punten blijft redelijk lang in stand totdat weer vervelende Niels de Gelder van Volley Zuid aan service komt en het gat halveert. De set kabbelt voort tot 17-14. Van den Berg plaatst een spelverdelerswissel. Ard de Mooij vervangt zijn broer Ron en dit zorgt voor frisse benen en een geweldige eerste servicebeurt. De sprongfloat van Ard brengt RVV op een 20-14 voorsprong. Volley Zuid ontregelt zijn serie met een time out met gewenst succes, maar Volley Zuid komt niet meer in de buurt (25-19).

Aanvoerder Bas van der Tang in actie

Het verzet van Volley Zuid lijkt gebroken. Zij proberen nog wel met heel veel risico aan te vallen maar de blokkering van Heemkerk & Heemskerk/Buysman zorgt ervoor dat de bal snoeihard in het Volley Zuid veld terecht komt. Deze blokkering in combinatie met de wederom sterk serverende Ard de Mooij, maar ook aanvoerder Bas van der Tang, blijkt een succesformule (25-16).Een fijne overwinning 3-1 in een steeds vollere Boorsmazaal. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Gemini Kangeroes heren 1 op het programma (15:00u, Vliethorst). De wedstrijden tegen de mannen uit Voorschoten staan garant voor spektakel, dus mis het niet